čtvrtek 4. února 2021

Nabídka objektu ke krátkodobému pronájmu pro ubytování

Nabízíme objekt ke krátkodobému pronájmu, zvláště během jarních prázdnin.
Jak uvádí vláda, je možné si nějaký objekt nebo byt pronajmout. „Pokud by se jednalo o nájemní vztah, pak je to možné,“ uvedl ministr Karel Havlíček. Krátkodobé smlouvy na pronájem chat a chalup jsou podle výkladu nových opatření v pořádku, pokud majitel objekt soustavně nepronajímá za účelem zisku.

 

Zveme Vás do Brtnice, historického městečka na Vysočině, které se nachází mezi Jihlavou a Třebíčí.

Krátkodobě pronajmeme objekt fary, která nabízí 22 postelí v několika pokojích, kuchyně, koupelna, WC, wifi, dataprojektor, kávovar, pingpong a fotbálek, tajemný dvoupatrový sklep, možnost soukromých prohlídek kostela a věže.

Přímo v Brtnici je sjezdovka, vhodná k dovádění dětí. V okolí jsou další zasněžené kopce, spousta možností k vycházkám.

 

Ubytovaná rodina se může ve své části zcela izolovat od dalšího provozu na faře a vyhnout se kontaktu s okolím.

 

Více informací k ubytování: https://www.farnostbrtnice.cz/p/ubytovani.html

 

Kontakt na ubytování: P. Mgr. Petr Balát, farář, tel. 732352830, farnost.brtnice@gmail.com

 

 

Více informací k dovolenosti této formy prožití jarních prázdnin: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/chaty-chalupy-kratkodoby-pronajem-dovolena-rekreace-covid-19-pandemie.A210130_091446_domaci_vlc

A dále k dovolenosti tohoto ubytování pro jarní prázdniny:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/chata-liberec-chalupa-pronajem-hory-ministerstvo-zdravotnictvi-koronavirus-cesko_2101230927_dok

Ministerstvo to nezakazuje

Může se ale tohle vlastně v době pandemie dělat? Ministerstvo zdravotnictví to přímo nezakazuje, ale ve výjimkách pro ubytovací kapacity - kde jsou třeba pracovní pobyty - poznámka o soukromých chalupách není.

„Pokud někdo půjčuje svoji chatu bezplatně, tak určitě může. Pokud ji někdo pronajímá za peníze, ale nedělá to soustavně za účelem zisku, tedy nepodniká v tom, tak taky může,” popsal ústavní právník a člen legislativní rady vlády Jan Wintr.

Jinými slovy, pokud žádné nařízení pobyt v soukromých chalupách nezakazuje, nemusejí se lidé zdráhat takové možnosti využít. „Z hlediska ústavního práva je to samozřejmě omezení svobody, takže je potřeba zákaz vykládat spíš úzce než široce,” doplnil.

Soukromé chalupy budou podle našeho zjištění využívat lidé hojně i během jarních prázdnin.